بیکاری 40 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی-راهبرد معاصر
ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید

بیکاری 40 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی

به گفته معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم ۴۰ درصد بیکاران کشور فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۶ - ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 12
کد خبر: ۱۱۳۲۷۱

به گزارش راهبرد معاصر معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ۴۰ درصد بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند گفت که عدد اسفناک و فاجعه باری است، بدین معنی که ما نتوانستیم نیروی کار را خوب تربیت کنیم.

علی خیرالدین روز یکشنبه در برنامه رونمایی از چهار محصول شرکت های عضو پارک فاوا که در پارک فناوری و اطلاعات مستقر در البرز برگزار شد، افزود: به همین منظور بایستی در تربیت نیروی انسانی یک بازنگری در وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری، کارگاه ها و پژوهشگاه ها داشته باشیم .

وی اضافه کرد: دومین موضوع که البته امیدوار کننده می باشد این است که ۵۰ هزار نفر از دانش آموختگان دانشگاهی ما در شرکت های دانش بنیان فعالیت دارند که نشان دهنده این مهم است که شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فناوری، مراکز رشد و واحدهای فناور بستر بسیار خوبی هستند که در آینده برای اشتغال جوانان بتوان از آنها بهره برد.

خیرالدین با بیان اینکه انگیزه کافی بین جوانان و دانشجویان ما وجود ندارد، گفت: دلیل آن نیز این است که آینده روشنی پیش روی آنها نیست، بنابر این اگر بتوانیم این بستر را مانند مراکز کارآفرینی، کاریابی و مدارس اشتغال را که به دنبال محقق ساختن آنها در دانشگاه ها هستند را گسترش بدهیم می تواند این زیست بوم فناوری را تکمیل کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در دنیا در تولید علم رتبه ۱۶ و در منطقه اول از نظر مقاله و کتاب هستیم، اظهار داشت: این در حالی است که در بخش فناوری به شدت ضعیف هستیم ؛به گونه ای که در سال ۲۰۲۱ رتبه ۷۱ را به دست آوردیم که این نشان دهنده این مهم است که ما نتوانسته ایم در تجاری سازی علمی موفق باشیم.

خیرالدین با اشاره به اینکه برای رسیدن به این مهم بایستی علاوه بر داشتن برنامه بلند مدت بر روی آن نیز فکر کرد، افزود: ۸۰۰ هزار دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا در کشور داریم اما در نوآوری و خلق فناوری بسیار ضعیف هستیم.

وی ادامه داد: سهم اعتبارات پژوهش ما به شدت کم و حدود چهار دهم درصد است، این در حالی است که قرار بود سه درصد باشد، بر همین اساس ما باید به سراغ دانشگاه هایی برویم که هم کارآفرین و هم مسوولیت اجتماعی داشته باشد، که به همین منظور طرحی به نام میزبانی مطرح شده که بر مبنای آن بتوانیم از دانشجوهای ارشد و دکترا در پژوهشگاه ها و پارک ها از آنها استفاده کنیم.

معاون وزیر علوم با بیان اینکه پایان نامه های ما کاربردی نیستند، گفت: چه رساله های دکترا و چه پایان نامه های ارشد که به همین منظور اگر بتوانیم بستری ایجاد تا بتوانیم دانشجویان را به خصوص آنانی که کارآزمایشگاهی دارند وارد این پارک ها کنیم به صورت جدی خواهیم توانست که موفق عمل کنیم.

خیرالدین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راه اندازی معاونت فناوری و نوآوری در وزارتخانه گفت: تمام تلاش ما بر این بوده که تا جایی که ممکن است حوزه فناوری به خصوص گفتمان فناوری و نوآوری را گسترش بدهیم.

وی در ادامه با بیان اینکه اعتقاد ما بر این است که کسانی که وارد موضوعات مرتبط با فناوری می شوند تنها بر روی تولید نباید فکر کنند تصریح کرد: این در حالی است که فعالان در این بخش باید بازار را نیز ببینند، بنابر این شرکت هایی که موفق خواهند بود که به صورت خطی حرکت نکنند و بازار را نیز مد نظر قرار بدهند.

وی افزود: به همین منظور انتظار ما از دستگاه هایی از جمله پارک ها این است که محصولاتی که توسط این شرکت ها تولید می شود را خریداری کنند چرا که یک مشکل این است که برخی از شرکت ها تولید انبوه نیز انجام اما خریداری برای محصولات آنها وجود ندارد و این سبب می شود تا مشکلاتی از جمله نقدینگی پیدا کنند.

معاون وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه چند طرح با همکاری پارک آی.سی.تی در وزارتخانه در حال انجام هستیم عنوان کرد: یکی از این طرح ها، طرح گرنت فناوری است که در آن تاکنون حدود هشت میلیارد تومان پارک با ما همکاری داشته و کار بسیار خوب و مثبتی بوده و به همین منظور از وزارتخانه انتظارمان این است که امسال نیز یک عدد بسیار خوبی را برای تخصیص تا حداقل دانشجویانی که در مباحثی چون اقتصاد دیجیتال و آی.سی.تی فعالیت دارند علاوه بر حمایت از آنها از اساتید نیز بتوانیم کمک هایی دریافت کنیم.

خیرالدین ادامه داد: دومین طرح تهیه اطلس فناوری است که محصولاتی که پارک و شرکت های دانش بنیان دارند ثبت شوند که در این زمینه پارک آی.سی.تی به ما کمک بسیار شایانی داشته اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود ۴۹ پارک علم و فناوری در کشور اظهار داشت: اکنون ۲۸ پارک وابسته به وزارت علوم داریم این در حالی است که تعداد مراکز رشد ما نیز افزایش خوبی داشته اند و حدود ۲۲۳ مرکز رشد داریم که موفق به اشتغال زایی شده اند.

خیر الدین در ادامه به راه اندازی سامانه نظام ایده ها و نیازها اشاره کرد و گفت: در این سامانه تمام افراد می توانند نیازهای خود را اعلام و از سوی دیگر کسانی که دارای ایده و راه حل هستند در این نظام وارد شده که در نهایت بین این ۲ یک ارتباطی برقرار شود، همچنین سرمایه گذاران نیز می توانند وارد این سامانه شده و با توجه به ایده و نیازی که مطرح می شود اقدام به سرمایه گذاری کنند.

وی افزود: کار بسیار بزرگی است و اعتقاد بنده بر این است که باید به سمت دانشگاه هایی برویم که به صورت نیاز محور عمل می کنند در واقع تحقیقاتی که قرار است مشکلات کشور را حل کنند که بر روی این ایده باید تمرکز بیشتری داشته باشیم./ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده